Τσικουδιά

Τσικουδιά Κρήτης η αλλιώς ρακή είναι ένα ποτό το οποίο έχει διχάσει λαούς και έθνη. Εθνικό ποτό το χαρακτηρίζουν τόσο Τούρκοι, Αλβανοί και Σέρβοι, ενώ κυρίαρχη θέση έχει σε Βουλγαρία, Βοσνία, Κροατία και Μαυροβούνιο που παράγουν το προϊόν από φρούτα, όπως δαμάσκηνα, βερίκοκα και σταφύλια. Το τελικό προϊόν λέγεται Slivonica…

Η ονομασία

Η ονομασία ρακή είναι το απόσταγμα που παράγεται από στέμφυλα ή στράφυλα από ρώγες. Στα αρχαία ελληνικά ραξ ή ιωνικά ρωξ, δηλαδή ρώγες σταφυλιών! Η ρακή λέγεται και τσικουδιά, επειδή τα στέμφυλα στην Κρήτη λέγονται και τσίκουδα. Σε άλλα μέρη της Ελλάδος τα στέμφυλα ονομάζονται και τσίπουρα οπότε εκεί η ρακή λέγεται και τσίπουρο….

 

CRETAN QUALITY DISTILLERY

Η ποτοποιία μας Cretan Quality δημιουργεί κορυφαία οινοπνευματώδη ποτά παντρεύοντας την παράδοση με την σύγχρονη τάση.https://cretanquality.comΕμείς, οι άνθρωποι της CRETAN QUALITY, έχοντας ως στόχο την άρτια εξυπηρέτησή σας, ​​​​βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία, ερώτημα ή σχόλιο σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.Τηλέφωνο/Φαξ: +302810791783Διεύθυνση: Αυγενική Ηράκλειο ΚρήτηςΤ.Κ:70011Email: info@cretanquality.com

Geplaatst door Cretan Quality op Zaterdag 23 maart 2019

CRETAN QUALITY ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ

 

Η Τσικουδιά Κρήτης Ρακή είναι η βασίλισσα των ποτών. Δεν περιέχει χρωστικές ουσίες και βιομηχανικές αλκοόλες. Παρέχει αγχολυτικές και χαλαρωτικές ιδιότητες με συνέπεια να μας ευφραίνει την καρδιά και το πνεύμα. Η Τσικουδιά Κρήτης Ρακή μας απολύει από τις βασανιστικές σκέψεις. Μας ξεκουράζει μας διεγείρει την όρεξη, τη χώνεψη και τη θέρμη του σώματός μας.

Ο κάθε λαός για τους δικούς του λόγους και την δική του ιστορία προσπαθεί να κατακτήσει τον τίτλο του δημιουργού. Εδώ ερχόμαστε και εμείς οι Κρητικοί να κατακτήσουμε έδαφος. Η ρακή είναι ένα παραδοσιακό κρητικό ποτό το οποίο εμφανίζεται ήδη από την αρχαία Ελλάδα.

Η εμπειρία

Αν κανείς επισκεφτεί την Κρήτη και δεν δοκιμάσει τσικουδιά κερασμένη, λένε πως είναι σαν να μην την επισκέφτηκε ποτέ. Σε κάθε γωνιά της Κρήτης, σε κάθε καφενείο, σε κάθε αυλή, σε κάθε κατώφλι και σε κάθε σπίτι θα συναντήσεις έναν κρητικό που θα θελήσει να σε φιλέψει και να σε κεράσει μια τσικουδιά. Κάπως έτσι αρχίζει το μαγικό ταξίδι στην Κρήτη με μοναδικό σύνθημα πως η ρακή ενώνει.

Αξέχαστη θα είναι η εμπειρία αν καταφέρεις να βρεθείς μια κρύα βραδιά του χειμώνα σε ένα ρακοκάζανο. Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να γευτείς και να έρθεις σε επαφή με τα έντονα αρώματα της τσικουδιάς τα οποία θα σε ζαλίσουν και θα σε κάνουν να ταξιδέψεις στους ήχους της κρητικής παραδοσιακής μουσικής και στο γέλιο της όμορφης παρέας.

Και εσύ που είσαι κρητικός και άρα ήδη ξέρεις, τίποτα άλλο πια δεν μένει παρά με μπόλικη ρακή τους φίλους σου να θρέψεις!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *